Jean Grivot

Domænet Jean Grivot har rødder helt tilbage til det 18. århundrede, hvor Joseph Grivot rykker teltpælene op i Hautes-Côtes for at etablere sig med mere prestigefyldte marker i Vosne-Romanée, men det er sønnen Gaston Grivot, der begynder den egentlige udvikling af domænet, da han i 1919 byttede sig til en stor del af parcellen Grand Cru-marken Clos de Vougeot.

Gaston Grivot var en af de første ønologer uddannet på Dijon Universitet i 1920, og sammen med sønnen Jean, der også uddannede sig på samme universitet gjorde han Grivot-navnet kendt rundt omkring i vinkredse, der kender til Bourgogne. I 1984 købte man et stort stykke af Grand Cru-marken Richebourg, og tre år senere overtog Etienne Grivot driften, og sidder stadig på toppen i Grivot-dynastiet.

I markarbejdet undgås kemisk ukrudt bekæmpelse, og en stor del af jordbearbejdningen foregår med hestetrukken plov. Under høsten transporteres druerne forsigtigt til gården, hvor de nøje sorteres. Stort set alle druer afstilkes. Gæringen med naturligt gær tager i gennemsnit 17 dage, hvorefter vinen lagrer på franske fade op til 18 måneder. Andelen af nye fade varierer fra vin til vin.

Samlet råder Domaine Jean Grivot i dag over 15 hektar vinmarker – stokkene er gennemsnitsligt 45-50 år gamle.

Viser 1 resultat