Marques de Gelida

I 1980 dannede seks catalanske familier kooperativet Marques de Gelida med intentionen om at fastholde og styrke mulighederne for i fremtiden at kunne producere unikke vine med stor personlighed. Der er næppe nogen tvivl om, at kooperativet med vin-erfaring helt tilbage i det 15. århundrede, i dag fremstår som noget af det ypperste inden for moderne cava.

Det er under alle omstændigheder lykkedes dem at overbevise selveste Robert Parker Jr. der for et par år siden udtalte, at cavaerne fra Gelida repræsenterer noget af den bedste værdi på markedet.

Marques de Gelida holder til i Penedés-distriktet mellem Barcelona og Tarragona i Catalonien. Kooperativet består i dag af 4 ejendomme, og råder i dag over mere en 130 hektar vinmarker. Druerne er primært de typiske cava-varianter som Macabeu, Xarel-lo, Parellada og Chardonnay, men der findes også marker med Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, m.fl. Flere af markerne har stokke plantet i tiden omkring 1955. Der dyrkes både druer på konventionel basis og på økologisk basis.

Grundlæggende producerer Marques de Gelida sine cava’er på traditionel metode, som det kendes fra Champagne. Gelida fører et ganske omfattende sortiment, og formår uanset niveau at fremstå som noget af det bedste til prisen i de respektive niveauer.

Undergrunden er primært domineret af kalkholdig sandjord med områder af stor ler forekomst. Stokkene er plantet mellem 1955 og 1990. Druerne høstes manuelt og transporteres hurtigt til vingården, hvor de presses under lavt tryk. Mosten gærer i små rustfri ståltanke.

Om 2009 Marques de Gelida skrev Robert Parker Jr. This portfolio is probably the finest group of Vins El Cep sparkling wines that I have yet tasted.”

Viser alle 3 resultater